Semmelwrap

Fler typer av semlor


Fettisdagen eller semmeldagen eller vad man nu vill kalla den närmar sig med stormsteg. Våren 2016 kommer fettisdagen infalla den 9 februari. Det är som ni kanske förstår väldigt tidigt. Men den 9 februari kan ni räkna med att konditorier, fik, butiker och kaféer laddat upp med ett gigantiskt lager av gräddiga och utsökta semlor. För att få er att tagga till och bli extra laddade inför fettisdagen så har vi sammanställt en lista med våra absoluta favoriter. För det finns fler typer av semlor än vad ni kanske tror. Vi räknar ner från femte plats.

Topplista – Semmelwrap.se’s favoriter

5. Korv-med-bröd-semlan

Men vad tusan, kanske ni tänker. Semla och korv med bröd? Det är två saker som inte hör ihop. Men jo, det är faktiskt sant. Skippar du korven och fyller korvbrödet med grädde och mandelmassa så har du en enkel men oerhört god korv-med-bröd-semla.

4. Semle-Cupcakes

”Allting blir godare som cupcakes”. Det är ett citat som kan ledas tillbaka ända till de gamla grekerna. Och det stämmer verkligen, så därför är semlan givetvis inget undantag. Gör en cupcake-smet och fyll dina cupcakesformar med smeten. Toppa sedan med grädde och mandelmassa. Vips så har du semle-cupcakes.

3. Lång-Semlan

Delad glädje är dubbel glädje och därför bör du baka en långsemla som räcker till hela familjen eller kompisskaran. Inte nog med att det är lika gott som vanliga semlor, det räcker dessutom till alla! Vilken grej att semlas kring. Tänk dig en rulltårta fast som semla. Det kan ju inte bli annat än succé.

2. Klassisk Semla

Den måste trots allt vara med på listan. Det vore märkligt annars. Modern till alla övriga bakverk på den här  listan. Vad skulle vi göra utan semlan som förgyllt svenskarnas vårar sedan 1700-talet. Idag äter svenskarna 40-miljoner semlor om året. Den siffran gör att en plats på vår lista är given för semlan, eller fastlagsbullen som den också kallas.

1. Semmelwrap

Ja vi har inte skapat den här webbplatsen utan anledning. Det vore väl lite märkligt om inte semmelwrap låg i topp på vår egen topplista. Annars hade man nästan kunnat misstänka något slags valfusk. Missa inte att läsa mer om hur du bakar semmelwrap.

På återseende.