Historien om Semmelwrap


Vad är egentligen en semmelwrap för något? Jo det är en kombination mellan en semla och wrap (påminner om en tunnbrödsrulle). Bakverket härstammar från den klassiska svenska semlan, kanske Sveriges mest kända bakverk. Semlan har en lång historia bakom sig och har utvecklats genom åren, semmelwrappen däremot är rykande färsk. Den dök upp på konditorier i januari 2015 och blev med hjälp av sociala medier snabbt en viral succé. Snart hade vart och varannat café semmelwrap på menyn. Tack vare spridningen på Facebook och Instagram så snappade de svenska medierna upp fenomenet. En modern klassiker var född.

Grundaren, uppfinnaren, bagaren, ja kalla det vad ni vill, av fenomentet semmelwrap heter Mattias Ljungberg. Mattias är välkänd inom konditorbranschen och har bland annat tävlat i mat-VM och vunnit årets konditor. Till vardags hittar ni Mattias på Tössebageriet i Stockholm, och det var också där semmelwrappen såg dagens ljus i januari 2015.

Även om många var skeptiska till en ny modell av den heliga semlan så lyckades den bra och vi vågar inte ens gissa hur många wraps som såldes under fettisdagen. Men vi på Semmelwrap.se vågar gissa att det kommer bli ännu fler 2016. Kan den kanske konkurrera ut den klassiska semlan? Ja vem vet, framtiden ser utan tvekan ljus ut för semmelwrappen.

Här kan du läsa mer om hur man bakar en semmelwrap,