Hustillverkaren med bäst känsla för planlösningar


Äntligen!

Visst, det är inget vi har pratat om dagligen men det är klart att vi i över 10 års tid har längtat efter dagen då vi hittar, och får den perfekta tomten och därmed får möjligheten att bygga hus!

När man som vi har drömt om att bygga hus i många år har man hunnit fundera på vilken typ av hus vi vill bygga och bo i. För tio år sedan var drömmen att bo i ett sekelskifteshus och vi hade då kontakt med en hustillverkare som byggde fantastiska hus med drömmiga verandor och spröjsade fönster. Vi fastnade för ett hus och fick även god kontakt och förtroende för hustillverkaren.

Under de 10 år vi väntat på den perfekta tomten har vår stil förändrats och även våra behov. Vi har varit i kontakt med många olika hustillverkare och husleverantörer trots att vi inte har haft någon tomt, bara för att vara beredda den dagen vi får chans att börja bygga. Idag vill vi istället bygga ett modernt hus men stora fönster, öppna ytor och rena linjer. Tänk vad man kan ändra sig!

Vi valde länge mellan två olika hustillverkare. Bägge tillverkarna har såklart helt fantastiska hus men den ena hustillverkaren har lyckats tillgodose våra behov av planlösning bättre tycker vi. Vi kommer att bygga ett hus på 185 kvadrat i ett plan. Ett stort vardagsrum med kök i ena änden och en braskamin i mitten. Vårt sovrum kommer att ligga i anslutning till vardagsrummet tillsammans med en stor toalett med bastu och stort badkar. Barnens sovrum kommer att ligga i andra änden av huset där de även har ett eget vardagsrum och toalett. Det var hustillverkarens idé att dela upp vårt och barnens rum med tanke på att de i framtiden kommer att vara tonåringar… Då är det perfekt för barnen att ha sitt vardagsrum där de kan umgås med vänner, samtidigt som vi kan umgås i andra änden av huset. Det känns långt bort idag då de är 8 och 5 år gamla men nu bygger vi för framtiden.