semmelwrap från struten

Så blev läsarnas semmelwrap på årets fettisdag


semmelwrap från struten

Flera av våra läsare bakade semmelwraps lagom till Fettisdagen. En av dem var signaturen ”Struten”, som använde sig av Caroline Ahlqvists recept, som i en gästblogg berättar om hur det var att baka semmelwraps.

strutens semmelwrapHittade Caroline Ahlqvists recept här på semmelwrap.se för någon vecka sedan och kände att det var något jag ville testa till årets fettisdag. Testade en semmelwrap från konditori förra vintern och blev genast frälst, i alla fall för en sån som mig som kan tycka att det blir lite mycket med en hel semmelbulle.

Ett väldigt bra recept som var lätt att följa och lätt att få till ett bra sätt. Kul också att man fick plocka fram morteln till både kardemumman och inte minst sötmandeln. Har alltid tyckt att en bra stund i köket ska involvera morteln.

Om det var något jag skulle vilja ändra på i receptet så var det kanske mängden florsocker i mandelmassan, den blev väldigt söt och tog liksom över från mandeln. Jag valde också att inte finmortla mandeln, utan höll mig till ganska stora bitar, vilket faktiskt gjorde att mandelmassan fick ett ganska eget smak och utseende. Så det blev väldigt annorlunda mot konditori eller mandelmassa på sån där tub!

strutens semmelwrapAnnars var det som sagt ett bra recept som var väldigt lätt att följa och som jag ska göra igen, till nästa fettisdag kanske man kan ge sig på någon annan härlig fyllning istället för den traditionella med grädde och mandelmassa.

Jag fick ut 12 stycken wraps ur receptet, så det var också bra avvägt av Caroline. Tog mig nästan alla till jobbet på fettisdagen och det var givetvis mycket uppskattat bland mina kollegor med en äkta hembakt semmelwrap (och inte blev det sämre av att det dessutom var vinnaren av Hela Sverige bakar som stod bakom receptet). Så det blev en riktigt bra fettisdag detta år, kul med variation från den vanliga semlan och något nytt att bocka av bland allt man har bakat i sina dar.

Tack för ett bra recept!

Bakade du också semmelwrap på fettisdagen? Kommentera gärna med hur dina wraps blev eller hashtagga med #semmelwrap i sociala medier!