semmelwrap - den nya semlan

Semmelwrap är den mest googlade maträtten 2015


Vi hade precis skrivit klart senaste blogginlägget om våra personliga favoritsemlor när nyheten slog ner som en bomb av grädde och mandelmassa i sociala medier. Semmelwrap är det mest googlade ordet inom kategorin ”mat” i Sverige under 2015.

Det var under onsdagen som listan över de mest googlade orden i olika kategorier publicerades. Bland kategorierna som listades återfinns bland annat film, tv-program, idrottare, selfie, låttext och då maträtt såklart.

Så semmelwrap är alltså ett av de ord som toppar sin kategori. Tillsammans med sökfraser som Fifty shades of grey, Zara Larsson, Caitlyn Jenner och ”Take me to church” så var semmelwrap ett av de allra mest populära sökbegreppen bland svenskarna under 2015.

Vulkanpizzan fick se sig besegrad

Populära maträtter som vulkanpizza och kanelbullekladdkaka hade inte en chans mot semmelwrappen som tog en solklar förstaplats. Lite extra roligt att googlingarna inte bara skett under våren utan under hela året.

Vi på Semmelwrap.se har alltid vetat att semmelwrap är populärt, men att det var Sveriges mest googlade maträtt kunde ingen föreställa sig. Det här ska vi verkligen fira. Det är nog lite för tidigt för en semla, men vi ska definitivt äta en adventla, som vi skrev om igår.

Nu längtar man lite extra till våren och fettisdagen, kan det bli ännu fler sökningar i Google på semmelwrap under 2016? Vi tror och hoppas det, för det här är ett bakverk som är här för att stanna. Det är vi övertygade om. Kanske kan det till och med slå internationellt?

Tidningen resumé har skrivit en artikeln om listan och skrällen semmelwrap här.