Gör din egen semmelwrap


Du behöver faktiskt inte vara bagare eller konditor för att baka en riktigt god semmelwrap. Nej du kan faktiskt göra det alldeles själv hemma i stugan. Följ bara stegen nedan och blanda det med en stor gnutta kärlek så ska du se att du lyckas baka en helt fantastisk semmelwrap. Vill du göra en semmelwrap som proffsen? Ja men läs då Caroline Ahlqvist från Hela Sverige Bakars eget wrap-recept på vår semmelblogg!

Recept på semmelwrap

Nedanstående recept räcker till 10-12 stycken semmelwrap.

kitchen-utensils-2-1455613Deg:

  • 25 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1 12 dl vatten
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 12 tsk kardemumma
  • 1 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 2 msk mjölk
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Såhär gör du semmelwrap

1. Börja med att smula jästen, värm sedan mjölk och vatten till 37° och häll över. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta fram en smidig deg.

2. Låt degen jäsa (ca en halvtimme) och sätt under tiden ugnen på 225°

3. Mjöla din arbetsyta och dela degen i 10-12 delar. Rulla till bullar och kavla sedan ut varje bulle till en ”platta”. Den ska vara mycket tunn (max 2,5mm) och mellan 20-25 cm i diameter.

4. Lägg bullarna på bakplåtspapper i en . Grädda mitt i ugnen runt 3-5 minuter. Det är viktigt att att degen är genomgräddad men inte fått färg. (Har de fått färg så är risken att de spricker när du rullar). Låt sedan bröden svalna.

5. Riv mandelmassa och blanda med mjöl så att du får en kräm. Bred ut den färdiga mandelmassan i mitten av semmelwrappen.

6. Vispa grädde och klicka sedan den ovanpå mandelmassan.

7. Vik försiktigt ihop semlan som en wrap. Börja alltid med botten och ta sedan kanterna. Pudra sedan med florsocker och förpacka på valfritt sätt. (Smörpapper är smidigt)-

8. Njut av din goda semmelwrap.